Veel Xbox One-consoles waren tijdelijk onbruikbaar door Xbox Live-storing

Veel Xbox One-consoles waren tijdelijk onbruikbaar door Xbox Live-storing

Een ernstige verstoring in de online dienst van Xbox Live heeft er voor gezorgd dat veel Xbox One-consoles tijdelijk niet gebruikt konden worden. Inmiddels zijn de problemen opgelost.

Op woensdagavond meldden veel gebruikers dat hun Xbox One niet wilde opstarten. In plaats hiervan kregen ze enkel een zwart scherm te zien. Dit gebeurde omdat de consoles geen connectie konden krijgen met Xbox Live. Door de problemen was zelfs de website over de online status van Microsoft slecht bereikbaar. Een aantal uur later was het probleem opgelost.

Volgens Mike Ybarra van Microsoft ging het om een 'deployment error', wat betekent dat er iets mis ging terwijl nieuwe code werd geïntroduceerd in de Xbox Live-omgeving. Ongeveer drie uur na aanvang van de problemen waren deze opgelost. Alleen het downloaden van bepaalde content verliep vervolgens nog niet vlekkeloos. Dit werd een aantal uur later ook opgelost door Microsoft.

Op het Twitter-profiel van Xbox Support worden alle gedupeerden bedankt voor hun berichtgeving en geduld omtrent de storing.

Xbox Live-storingen zijn niet ongebruikelijk, maar het is wel opmerkelijk dat de Xbox One totaal niet meer te gebruiken was. In de meeste gevallen kunnen gebruikers geen gebruik maken van online diensten, maar wel veel andere functies benutten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gisteren alleen problemen gehad met het downloaden van updates/content, het zat zelfs zo vast dat de offline game die ik aan het spelen was even stotterde. Het stotteren was gelukkig maar een paar seconde, maar heb gisteren geen voortgang gezien in de downloads.

0

Dat je niet kan inloggen, ok, maar dat je console door zo'n fout gewoon op zwart scherm gaat en niets meer doet is gewoon not done. En enigzins scary dat dit uberhaupt mogelijk is. Zag heel veel mensen gister factory defaulten met 0 resultaat en hun hele library kwijt die ze opnieuw moesten downloaden ;p

0
test

@casualkiller Kan ook gebeuren op je PC, daarom updates nooit op automatisch zetten en afwachten of de update goed is voor je het gaat downloaden. Is natuurlijk niet goed te praten maar gelukkig was het redelijk snel gefixed.

0
test

@Paxopoxo Maakt in dit geval niet uit, was aan de Xbox live kant. Was geen console update.

0

@casualkiller "Zag heel veel mensen gister factory defaulten met 0 resultaat en hun hele library kwijt die ze opnieuw moesten downloaden ;p" Die mensen zijn dan wel heeeeeeel erg dom bezig. Als Jouw provider een storing heeft en je geen internet meer heeft ga je dan je PC opnieuw installeren? Ik heb gisteren gewoon lokaal een game gespeeld trouwens

0

@fonsrutte ik ook. op mijn sega saturn!

0

Aanbevolen voor jou