Afgelopen week was het druk op het kantoor voor van Blizzard waar de pers een kijkje kreeg naar de nieuwe uitbreiding van World of Warcraft: Wrath of the Lich King. Omdat er zoveel nieuwe informatie is verschenen geven we je hier een samenvatting van de belangrijkste punten. Voor de uitgebreide informatie kun je onderaan dit artikel de betreffende links volgen.

Algemeen Op level 77 zullen spelers hun vliegende mount kunnen unlockenHet gebied Northrend is veel groter dan Outland (het gebied dat speelbaar werd in The Burning Crusade). Dit houdt in dat het aantal gebieden veel groter is, waarvan een aantal zo groot zijn dat die weer zijn verdeeld in subgebieden. Met het nieuwe 'vehicle' systeem kunnen spelers een object "rondrijden". Blizzard gaf als voorbeeld: Spelers zullen over een gebied vliegen waarbij ze een ladder naar beneden kunnen gooien om bewoners te redden. Een ander voorbeeld: In een dungeon kunnen spelers blauwe draken bevrijden en die bereiden om zo tot de top van de toren te komen. Verhaal

Er zijn quests waar de Worgen en de zonen van Arugal (van Silverpine Forest) en de Scarlet Crusade een rol spelen. De 'Forsaken' verhaallijn wordt vervolgd waarbij een unieke Forsaken gebouwenarchitectuur getoond zal worden. 

Dungeons Net zoals in The Burning Crusade zullen de dungeons voor 5 personen een Heroid modus bevatten. deze dungeons duren ongeveer een uurtje om te voltooien, hoewel de heroische versie een stuk lastiger zal zijn. Spelers zullen meer en hogere beloningen ontvangen voor het voltooien van 25-man raid dungeons dan die met 10 personenColdara is een dungeon met drie vleugels waar raids waarbij gestreden zal worden tegen MalygosDeath Knights Death Knights zijn beschikbaar voor spelers met een level 55 personageSpelers kunnen 1 death knight maken per realm, per accountDeath Knights gebruiken runen als resources waarbij drie verschillende typen runen beschikbaar zijn: Unholy, Frost en BloodDeath Knights kunnen in een team fungeren als een tank of als melee-based damage dealing klasseLees meer: An Interview With WoW's Lead Designers (Curse)Curse visits Blizzard HQ to check out Lich King (Curse)Wrath of the Lich King Preview (Gamespy)Enter the Death Knight (Gamespy)GameSpy Invades NorthrendWrath of the Lich King Raid and Dungeon Update (Gamespy)Jeff Kaplan Interview (Gamespy)A Talk With J. Allen Brack (Gamespy)