Veel nieuwe games aangekondigd voor Nintendo Switch | Gamer.nl

Veel nieuwe games aangekondigd voor Nintendo Switch | Gamer.nl

Tijdens de presentatie van Nintendo in Tokyo zijn meerdere nieuwe titels aangekondigd voor de Switch.

In totaal zijn er meer dan tachtig games in de maak voor Nintendo Switch van meer dan vijftig verschillende ontwikkelaars.

Fire Emblem Warriors is in ontwikkeling bij Omega Force en Team Ninja. Veel informatie over de titel is nog niet bekend. Eerder verscheen Hyrule Warriors voor de Wii U en Nintendo 3DS, die de bekende Zelda-franchise gebruikte voor een chaotische actiegame vergelijkbaar met Dynasty Warriors. Fire Emblem Warriors moet eind dit jaar verschijnen voor Nintendo Switch.

Nintendo is zelf bezig met Arms, een game waarin de Joy-Con controllers worden gebruikt om te boksen met gigantische in-game armen. Arms is zowel offline als online te spelen. Een specifieke releasedatum voor Arms ontbreekt nog, maar de game moet in de lente verschijnen.

1-2 Switch is ook in ontwikkeling bij Nintendo en demonstreert de motion control-mogelijkheden van de Joy-Con controllers. De game bevat meerdere minigames die door de Rumble HD-technologie te spelen zijn zonder naar een scherm te kijken. In een voorbeeld tijdens de presentatie werd een minigame in westernstijl getoond waar spelers elkaar moeten aankijken en zo snel mogelijk moeten reageren als ze een signaal krijgen via de controller. 1-2 Switch moet in maart verschijnen.

Een nieuwe rpg wordt gemaakt door de makers van Bravely Default. De game heet voorlopig Project Octopath Traveler en heeft nog geen releasedatum. In de beelden is een 3D-wereld te zien met 2D-personages. Square Enix brengt ook drie andere rpg's uit voor Nintendo Switch: Dragon Quest 10 en 11 en Dragon Quest Heroes 1 en 2.

Atlus toonde tijdens de presentatie een korte teaser voor een nieuwe Shin Megami Tensei-game. De ontwikkeling van de Japanse rpg is nog maar net gestart. Het team gebruikt Unreal Engine 4 voor de ontwikkeling. Het is nog niet bekend wanneer de game gaat verschijnen.

Todd Howard van Bethesda bevestigde het bestaan van The Elder Scrolls 5: Skyrim voor Nintendo Switch. In de aankondigingsvideo van de Switch in oktober was de game al te zien, maar de studio wilde nog geen uitspraken doen over de titel. Via het officiële Twitter-kanaal van The Elder Scrolls is bekendgemaakt dat Skyrim deze herfst gaat verschijnen voor Switch.

Konami brengt een nieuwe Bomberman uit voor Nintendo Switch. Super Bomberman R is in de basis hetzelfde als de oudere games in de serie. Dit keer zijn de werelden dynamisch en in 3D en heeft de game "fotorealistische graphics". Acht spelers kunnen tegen elkaar strijden via het internet of met lokale multiplayer. Super Bomberman R verschijnt in maart.

Minecraft werd tijdens de presentatie kort getoond. Geen details over de game zijn onthuld. Minecraft was eerder ook uitgekomen voor Wii U. In totaal zijn meer dan 100 miljoen exemplaren van de populaire bouwgame verkocht.

Capcom onthulde Ultimate Street Fighter 2: The Final Challengers voor Switch. Twee personages zijn toegevoegd in deze nieuwe versie van Street Fighter 2: Evil Ryu en Violent Ken. Spelers kunnen zelf kiezen om de kla ieke pixelgraphics of HD-graphics te gebruiken tijdens het spelen. Ook bevat deze versie van Ultimate Street Fighter 2 een nieuwe arcade-modus waarmee spelers samen met een ander het op kunnen nemen tegen de computergestuurde tegenstanders.

Media has no description
Media has no description

Naast deze games zijn nog een aantal bekende games aangekondigd die naar Nintendo Switch gaan komen zoals een definitieve versie van Rayman Legends, Just Dance Unlimited, de wintersportgame Steep, Farming Simulator,Skylanders Imaginators, Sonic Mania en The Binding of Isaac: Afterbirth+.

In ons handige overzicht kom je alles te weten over de aankondigingen omtrent de Nintendo Switch en de grote games.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou