Advent Rising is het eerste deel in een nieuwe gametrilogie van Majesco waarin je kennis maakt met een sciencefictionwereld geschapen door niemand minder dan Orson Scott Card. Hij schept een toekomstbeeld waarin de mensheid zo goed als uitgeroeid is. Het menselijk ras is uitgegroeid tot een legende die onder de aliens die tegenwoordig de aarde bevolken, de ronde doet. Wanneer dan toch blijkt dat er nog overlevenden zijn van dit superieure ras, zetten de aliens alles op alles om ze uit de weg te ruimen.

Als speler krijg je de rol aangemeten van een van de overlevende mensen, Gideon Wyeth. Het spel is een third person actiegame met enorm veel spektakel, een groots arsenaal aan wapens en de nodige bestuurbare voertuigen. Tevens beschik je over speciale abilities, waaronder de mogelijkheid een schild om je heen te creëren, de tijd te vertragen en het immer terugkerende telekinese. In tegenstelling tot Half-Life 2 en Psi-Ops kun je dit keer niet één object tegelijk, maar hele groepen objecten optillen en naar je tegenstander gooien.

GameSpot heeft een preview van het spel klaar staan met vooral veel nieuwe media, waaronder een flinke lading screenshots en een nieuwe trailer met een aantal minuten ingame footage.