De bekende Amerikaanse gamessite Gamespot heeft een eerste blik op de aankomende WOII-game Saboteur geworpen. Je staat in de schoenen van Saun, een gewone Ierse man. Sean voelt niet al teveel mee met de Tweede Wereldoorlog, totdat zijn vrienden door Duitsers worden vermoord. In plaats van in het leger te participeren gaat Sean gericht op zoek naar de specifieke personen die zijn vrienden hebben vermoord om wraak op ze te plegen. Dit is je doel in de game.

Saboteur is een third-person actiespel dat zich in Parijs situeert. De game zal veel melee-elementen bevatten, maar je kunt wapens oppikken en voertuigen besturen om je klus te klaren. Doordat Sean geen professionele legertraining heeft gehad, zullen je acties ook iets minder professioneel overkomen, waardoor je met de gameplay soms moet improviseren. Het klinkt interessant, en we zijn benieuwd hoe dit precies is uitgewerkt in de gameplay.

De gameplay zal veelal gaan om rondsluipen en stil moorden. Zo zul je je bijvoorbeeld ook in menigten kunnen begeven om achtervolgers af te schudden, iets dat misschien zal lijken op de gameplay-mechaniek uit Assassin's Creed. Overigens zul je niet voor de Geallieerden werken, maar je eigen wraakmissie moeten voltooien. Dit wil echter niet zeggen dat je ze niet zo nu en dan kan bijstaan.

De kleurverschillen van de wereld waren al eerder bekend. Wanneer je veel vijanden in een bepaald gebied vermoordt, zullen de zwart-wit tinten plaats maken voor een echt gekleurd gebied. Dit visualiseert de hoop van de bevolking in dit deel van de speelwereld en geeft de bewoners meer wil om te vechten tegen de bezetter. De game zal zich in een grote open wereld situeren, en zal een deel van Parijs en het platteland bevatten. Je kunt voertuigen gebruiken en over daken sluipen. Saboteur zal jazzmuziek uit de betreffende tijdsperiode bevatten.

De game zal uitkomen op de next-generation consoles in 2008. Of dat ook de Wii betekent, is gezien de grafische kwaliteiten van de game twijfelachtig. De volledige preview en het filmpje met een interview en veel ingame beelden zijn via deze link te bezichtigen.