Nintendo heeft al jaren lang veel succes met haar Zelda reeks en het is opvallend dat weinig andere ontwikkelaars pogingen gedaan hebben om deze reeks van de troon te stoten. Nu is Zelda ook van een uitzonderlijke kwaliteit en zal dit geen makkelijke opgave zijn, maar er is toch zeker wel ruimte voor een soortgelijke game naast de avonturen van Link.

Een uitzondering op de regel is THQ dat met Sphinx and the Shadow of Set een toegankelijke 3rd person actie/adventure met puzzel elementen gemaakt heeft dat qua gameplaystijl erg veel weg heeft van de Zelda reeks. IGN mocht alvast spelen met een vroege versie van het spel en was erg onder de indruk. Men heeft dan ook een tiental filmpjes met footage rechtstreeks uit de game online gezet. We zien beide hoofdrolspelers, Sphinx en Mummy, aan het werk en komen in aanraking met zowel de gevechten, de puzzels als de unieke humor in het spel.

IGN was alvast overtuigd van de kwaliteiten van deze nieuwe titel van THQ. Of ook jij onder de indruk kan raken kan je zelf uitzoeken door de filmpjes hier binnen te halen.Sphinx zal in de herfst van dit jaar op PS2 en GameCube verschijnen.