Veel details Portal-modus Battlefield 2042 onthuld

Veel details Portal-modus Battlefield 2042 onthuld

Middels een trailer en een artikel heeft Dice veel nieuwe details over Battlefield Portal, een modus in Battlefield 2042, onthuld.

Zoals eerder al bekendgemaakt kunnen spelers in Battefield Portal, dat onderdeel is van het aankomende Battlefield 2042, op maps uit Battlefield 1942, Battlefield Bad Company 2 en Battlefield 3 zelf regels voor potjes samenstellen. Zo zijn de wapens uit de verschillende games te selecteren, kunnen eigenschappen van spelers worden aangepast en is een logic editor aanwezig.

In het artikel vertelt Dice uitgebreid over Portal. Zo kan men allerlei situaties uit oude Battlefield-games recreëren, maakt Portal gebruikt van een interface via een webbrowser en kan Portal zelfs gebruikt worden door mensen die Battlefield 2042 niet hebben - men kan dus zelf custom potjes maken en die delen met mensen die de game wel spelen.

Battlefield 2042
Battlefield 2042

Op de foto hierboven zijn de verschillende maps en variaties daarop in Portal te zien. Ook is te zien dat er uit diverse gamemodi gekozen kan worden. Wanneer de modus en map gekozen zijn, kunnen er allerlei modifiers worden ingezet om bijvoorbeeld vriendelijk vuur en aim assist aan en uit te zetten. Verder worden ook bots ondersteund die zowel in PvE- als PvP-situaties gebruikt kunnen worden.

Ambitieuze spelers kunnen daarnaast de Rules Editor bezoeken om hele specifieke details te bepalen. Hierin kunnen bijvoorbeeld gescripte situaties gecreëerd worden. In het artikel wordt nog veel verder in detail getreden over al het bovenstaande.

Battlefield 2042
Battlefield 2042

Hieronder is de nieuwe officiële trailer van Battlefield Portal te zien, alsmede een video van jackfrags waarin impressies van Portal worden gegeven.

Battlefield 2042 verschijnt op 19 november voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S zijn gevechten met 128 spelers mogelijk - op Xbox One en PS4 gaat het om 64 spelers en kleinere maps.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Geniaal! Ik kan niet wachten!

0
test

Heerlijk die nostalgia maps! Zoveel opties om mee rond te kloten lijkt het, dit houdt me wel bezig tijdens donkere dagen..

0

Aanbevolen voor jou