Diverse geloofsgroeperingen hebben opgeroepen om het spel van het internet te verbannen. "Deze game gaat te ver door mensen te kwetsen en ik vind dat het van het internet afgehaald moet worden", zegt een pastoor uit Birmingham in de Britse krant Metro. Moslims vallen vooral over het feit dat hun profeet Mohammed wordt afgebeeld in het spel.

De makers van het spel hadden juist hele andere intenties met Faith Fighter. "Het spel is bedoeld om spelers te laten nadenken over hoe heilige afbeeldingen vaak gebruikt worden om conflicten tussen mensen te rechtvaardigen." Ook eerdere games van Molleindustria hadden eeen politieke boodschap.

Faith Fighter 2

Als antwoord op de kritiek heeft Molleindustria nu zelf het orginele Faith Fighter van zijn website gehaald en Faith Fighter 2 uitgebracht. In die game is het de bedoeling om de verschillende religieuze figuren allemaal genoeg liefde te geven. Lukt het je niet ze allemaal tevreden te houden, dan wordt de aarde verwoest. Hoewel Molleindustria het doet voorkomen als een excuus, is de kritische ondertoon ook bij deze game duidelijk aanwezig.

Rechts Mohammed in de gecensureerde versie van Faith Fighter