Na Eye Toy: Monkey Mania en Ape Escape: Pumped & Primed vond Sony het tijd worden om weer een 'normaal' Ape Escape platformspel op de markt te brengen waarin je weer ouderwets apen in je schepnetje dient te vangen.

Ape Escape 3 speelt zich af voor en in de televisie. Terwijl je televisie kijkt en een aap op de buis ziet voorbij komen, duik je erin en zal je op de set van het desbetreffende programma alle kwaadwillende apen uit de weg moeten zien te ruimen. Je kunt weer talloze herkenbare situaties verwachten, waarbij de apen de rol van de presentatoren, acteurs en productiemensen van het televisieprogramma, aannemen. Als speler zal je ze moeten vangen met het gebruikelijke arsenaal aan gadgets, al kun je dit keer ook van vorm veranderen om zo extra krachten te verkrijgen die je mogelijk helpen de apen te vangen.

Sony is sowieso flink bezig om de Ape Escape reeks, welke in Japan erg populair is, flink uit te buiten. Zo staan naast de eerder genoemde PS2 titels ons ook voor de PSP nog twee Ape Escape games te wachten. Ape Escape 3 is momenteel voor 65% klaar, wanneer het spel zal verschijnen is echter nog niet bekend.Met dank aan aapie / worms-master voor het melden van dit nieuws.