In een afgeladen tent op Lowlands heeft Games in Concert  zojuist meer dan vijftienduizend mensen in vervoering gebracht. Mensen neurieden mee op de herkenningsmelodie van Mario en stampten mee op de maat. Heb je dit alles live moeten missen, dan kun je het vanavond op televisie alsnog bekijken.

Tijdens het avondprogramma van de VPRO maakte de omroep gisteren namelijk bekend dat er ook beelden van Games in Concert uitgezonden zullen worden in het middagprogramma van vandaag! Van 17:05 tot 17:50 uur schaart Games in Concert zich bij de andere Lowlands-artiesten Ojos de Brujo, Turbonegro, Blaxtar, Typhoon. Het programma wordt uitgezonden op Nederland 1.

Hoewel we bij Gamer.nl hartstikke blij zijn dat het initiatief ook de landelijke televisie haalt, was de aankondiging ietsje knulliger. In plaats van Games in Concert werd het festijn namelijk Games in Music genoemd. Ach, een klein smetje op een wel héél toffe gebeurtenis.

Want, voor degenen die het laatste jaar onder een steen gelegen hebben, Games in Concert is een muziekinitiatief van Gamer.nl en de NCRV. Tijdens het concert wordt bekende muziek uit games ten gehore gebracht door het Metropole Orkest en zangkoor PA'dam.