In Europa wordt het spel onderhouden door uitgever Codemasters, die spelers maandelijks een bedrag vraagt om Dungeons & Dragons Online te kunnen blijven spelen. Ontwikkelaar Turbine geeft nu echter aan de controle over te nemen van Codemasters: "We zijn heel blij om aan te kondigen dat Turbine zijn operaties uit gaat breiden en volledige controle zal krijgen over Dungeons & Dragons: Online in Europa."

"Vanaf 20 augustus kunnen alle Europese spelers naar de officiële website gaan om de Engelse versie van DDO: Unlimited te downloaden en te spelen, zonder maandelijkse kosten te hoeven betalen." Turbine zegt met Codemasters samen te werken om te zorgen voor een "vloeiende transitie" naar de nieuwe wereldwijde service. "We gaan spelers voorzien van gratis personage-overzettingen en spelers zullen een notificatie krijgen wanneer deze service beschikbaar is." Turbine zegt wel dat "alle accounts enkel bereikbaar zijn via de Engelse service, totdat de Duitse en Franse services online komen." Deze twee nieuwe services zullen voor het einde van dit jaar in de bètafase gaan.

Beloning

Om Europese spelers te bedanken "voor hun geduld tijdens deze transitie" en als "beloning voor hun loyaliteit", geeft Turbine alle huidige en voormalige DDO-leden in Europa vijfduizend Turbine Points ter waarde van vijftig euro, wanneer zij hun personages overzetten. Deze punten kunnen spelers gebruiken om onder andere extra ruimte voor meer personages te kopen in de DDO-winkel.