Valves vr-bril Index verschijnt in juni

Valves vr-bril Index verschijnt in juni

Valve heeft bevestigd dat hun vr-bril Index ergens in juni uitkomt.

Dat deed het bedrijf nadat het eerder per ongeluk even een infopagina van de bril online plaatste. Hierop was te lezen dat de headset in juni uitkomt. Een woordvoerder van Valve bevestigt aan roadtovr.com dat deze informatie correct is. Op 1 mei onthult Valve de headset volledig en starten de pre-orders ook.

Daarnaast blijkt uit de gelekte infopagina dat de Index niet draadloos wordt en qua systeemeisen een Nvidia 970 of AMD RX480 nodig heeft. Om het meeste uit de headset te halen wordt een Nvidia 1070 en quad-core processor aangeraden.

Eerder deze week lanceerde Valve al een teasersite rondom de Index. Toen werd gespeculeerd dat de headset in mei zou verschijnen vanwege de tijdelijke tekst onder de teaserfoto, maar de melding van 1 mei bleek om de onthullingsdatum te gaan.

Valve Index

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Is dit dan een 2.0 van oculus of wat is de verwachting

0

Als ik kijk naar de min specs (GTX970) zou je verwachten dat het geen 2.0 versie is. (Tenzij ze foveated rendering succesvol kunnen toepassen). Ik verwacht persoon meer een "upgradable" headset. Dus eentje waarbij je bijv de resolutie per oog kunt upgraden. Maar ik heb geen inside info, dus het eerlijke antwoord is: "geen idee".

0
test

@pfipf0 Aangezien de headset geen eyetracking heeft, zal er dus ook geen succesvolle 'foveated rendering' aan te pas komen (naast dat foveated rendering niet de heilige graal is). En nee, het zal geen 'upgradeable' headset gaan worden, dat is gewoonweg te complex om voor een consumentenprijs op de markt te kunnen brengen. Het is afwachten wat het gaat worden, het zou een FOV van 135 graden hebben, maar wel dezelfde resolutie als de Vive Pro. but time will tell.. De headset zal waarschijnlijk ook los te krijgen zijn, maar ga er maar van uit dat als je de hele package wilt, je richting de 700 of 800 euro kwijt bent.

0

Aanbevolen voor jou