Valve wil meer handheld-pc's in Steam Deck-lijn maken

Valve wil meer handheld-pc's in Steam Deck-lijn maken

Volgens Steam Deck-ontwerper Greg Coomer wil Valve in de toekomst meer haldheld-pc's maken.

We hopen dat dit daadwerkelijk een categorie wordt waarin je verschillende keuzes hebt", zegt Coomer tijdens een interview met PC Gamer. "We willen apparaten in deze productlijn blijven maken."


De ontwerper houdt ook rekening met een scenario waarin derde partijen vergelijkbare apparaten ontwikkelen. "Als we gelijk hebben over de nieuwe categorie dan zal er veel meer keuze zijn, waarbij andere fabrikanten deelnemen en een handheld-pc maken en die anders noemen."

De Steam Deck is een handheld-pc die spelers kunnen aansluiten op andere schermen. Het apparaat is bedoeld om 'alle Steam-games' soepel mee af te spelen en verschijnt dit najaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat moeten ze vooral nu al bekend maken. Dan krijg je straks een nieuw Osborne effect: het fenomeen waarbij de opvolger van een product al aangekondigd wordt voordat de eerste versie al voldoende geld heeft opgebracht waardoor de vroegere versie flopt omdat mensen de volgende versie afwachten. (Dit effect is vernoemt naar de Osborne computers van begin jaren tachtig)

0
test

@Kwolly dus als Sony nu aankondigt dat ze in de toekomst een PS6 willen maken koop jij geen PS5 meer?

0
test

@Millman7 Ik zou dan nog een PS5 kopen omdat ik weet dat de PS6 nog een paar jaar op zich laat wachten. Maar als het duidelijke wordt dat de PS6 nog maar een paar maanden weg is zou ik idd nog even m'n hand op de knip houden

0
test

@Millman7 Een punt dat ik je wel moet geven is dat er idd niet gezegd wordt wanneer de nieuwe versies komen.

0

Gezien hoe abrupt de verkoop van de controller en steamlink gestopt zijn zonder opvolger. Steam Machine heeft een snelle en stille dood gehad en SteamOS wordt al jaren niet meer geupdate. Ik heb hier niet heel veel hoge verwachtingen van.

0
test

@jaquesparblue Ik wel, want niemand verplicht je SteamOS te gebruiken op de Steam deck. Juist daarom heb ik er veel interesse in. Je kunt ermee doen en laten wat je wilt. Ik zie het vooral als een zeer krachtige emulator die ik overal mee naartoe kan nemen.

0
test

@Vogeltje inderdaad de mogelijkheden zijn oneindig.

0
test

@Vogeltje Juist heb in een video gezien dat je er gewoon Windows 10 op kan zetten in feite kan je dus alles erop spelen niet alleen steam.

0

Aanbevolen voor jou