Gabe Newell, de belangrijkste persoon bij Valve, heeft laten weten dat de ontwikkelaar grootse plannen heeft om van Steam een platform voor games uit de oude doos te maken. "Mijn verwachtingen zijn dat we op lange termijn alle games die ooit op de markt beschikbaar waren via Steam zullen aanbieden.", aldus Newell.

De man wijst wel op mogelijke problemen tijdens het realiseren van dit ambitieuze plan. Zo zijn bepaalde bedrijven die in het verleden spellen uitbrachten ondertussen onbestaande en is het dus moeilijk om hun videogames nog aan te bieden via Steam. Toch is Newell er zeker van dat het een goede zaak zou zijn voor Steam om deze dienst te lanceren.

"Het is verfrissend om de spellen te spelen die ons in het verleden allemaal tot het gamen zelf hebben aangezet.", laat Newell weten. Het spel dat het kopstuk van Valve het liefst zelf zou herspelen is Ultima Underworld, een game die volgens hem onzichtbaar is voor de huidige generatie. Welke games uit het verleden zouden jullie het liefst terugvinden op Steam?

Gabe Newell