"Investeren in platformen blijft een lastig onderwerp, omdat we ons bewust moeten zijn van welke kant het platform opgaat", aldus Newell. Hij geeft aan dat Valve zich op platforms wil richten die open zijn, en dat op dit moment de PlayStation 3 juist gesloten is. "Als het platform open was, zou dat onze investeringen in het platform rechtvaardigheden", geeft hij aan.

Tot voor kort ontwikkelde Valve alleen voor PC en Xbox 360. Onlangs kon de Mac aan dat lijstje worden toegevoegd. PlayStation 3-ontwikkeling lijkt vooralsnog niet in de planning te staan. Newell heeft de PlayStation 3 enkele jaren geleden al eens een ramp genoemd. Valve's Vince Lombardi heeft ooit echter aangegeven de PS3 wel serieus te nemen als platform om voor te ontwikkelen.

Portal 2

Onlangs schreef een PlayStation 3-magazine over Portal 2, wat het gerucht aanwakkerde dat die game ook naar Sony's spelcomputer zou komen. De recente uitspraken van Gabe Newell lijken er echter op te wijzen dat dit niet het geval zal zijn. Het is mogelijk dat een andere partij de overzetting van Portal 2 naar PlayStation 3 op zich zal nemen. Dit is ook gebeurd met The Orange Box, het enige Valve-product dat ooit op PS3 is verschenen. De kwaliteit van de PlayStation 3-versie bleef echter wel achter bij die van de Xbox 360 en PC en Newell was niet tevreden met die oplossing. Onlangs bood hij PS3-bezitters bovendien zijn excuses aan voor de PS3-versie van The Orange Box.