Valve: 'Wij willen EA-games terug op Steam' | Gamer.nl

Valve: 'Wij willen EA-games terug op Steam' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Newell is het conflict tu en zijn bedrijf en EA ingewikkeld. "Ik denk niet dat Valve één ding kan kiezen en oplo en om het hele probleem te laten verdwijnen. We moeten EA laten zien dat het een goed idee is om zijn games op Steam te hebben en we gaan proberen ze dat in te laten zien."

"Ik denk dat het er uiteindelijk op neer komt dat wij gaan bewijzen aan EA dat ze blijere klanten hebben, een service van hogere kwaliteit krijgen en meer geld zullen verdienen als ze hun titels op Steam aanbieden. Het is onze plicht om dat aan hen te demonstreren. We hebben niet van nature het recht om hun games te publiceren."

Conflict

Het conflict tu en EA en Steam zou voortkomen uit het feit dat games op Steam ook geüpdatet moeten worden via het platform. Downloadbare content voor deze games moet ook via Steam worden gedistribueerd. Electronic Arts zegt dat niet te willen, omdat ze games onafhankelijk van Steam willen kunnen updaten en uitbreiden, om zo een persoonlijke band met de klant te kunnen onderhouden.

Andere bronnen beweren dat EA vooral een financieel motief heeft: uitgevers en ontwikkelaars moeten namelijk een percentage van de opbrengsten uit hun games en uitbreidingen afdragen aan Valve. Alle EA-games zijn nog wel op andere digitale distributieplatformen te vinden, evenals op EA's eigen, onlangs gelanceerde, Origin.

Volg de Gamescom op Gamer.nl


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou