Valve werkt verder aan geweigerde Steam Link app voor iOS | Gamer.nl

Valve werkt verder aan geweigerde Steam Link app voor iOS | Gamer.nl

Er wordt door Valve verder gewerkt aan de geweigerde Steam Link app. Dit wordt gemeld door een techneut die was opgenomen in de href="https://developer.apple.com/testflight/">Testflight</a>-bèta van de Steam Link app. De bèta voor iOS heeft namelijk plots een update gekregen.

Apple keurde 7 mei in eerste instantie de app goed om te publiceren op de Appstore. Vervolgens trok Apple de uitspraak eind mei in en werd de app alsnog geweigerd. Apple had de Steam Link-app geweigerd wegens “busine conflicten met app-richtlijnen". Verder werd de besli ing niet toegelicht. Valve gaf destijds aan Apple van gedachte te willen laten veranderen.

Met de Steam Link-app moet het niet alleen mogelijk worden om de pc Steam-omgeving te navigeren met je mobiel, maar ook om pc-games te streamen naar je mobiele beeldscherm.

Iemand van Toucharcade heeft in de bèta van de iOS-app opgemerkt dat deze een update heeft gekregen. Zo heeft de productpagina waarnaar genavigeerd kan worden een andere functie gekregen. Men kan hier niet meer direct games aanschaffen maar wordt nu doorgestuurd naar de pc om de game vervolgens daar te kopen.

Daarentegen kan men met de update wel crate keys kopen voor bijvoorbeeld PUBG. De games waarvoor keys worden aangeschaft moeten zich al wel in de bibliotheek van de gebruiker bevinden. Ook is het niet mogelijk de Steam portemonnee op te waarderen vanuit de app zelf.

Steam Link app is momenteel in bèta voor Android met meer dan vijfhonderdduizend installaties.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou