"Jarenlang draaide Valve helemaal om het schrijven van software die zorgt voor geweldige gameplayervaringen. Nu ontwikkelen we hardware om die ervaringen te verbeteren", schrijft Valve bij de vacature-omschrijving voor een electronics engineer. Die electronics engineer zal zich samen het het reeds bestaande hardwareteam bezighouden met het "bedenken, ontwerpen, evalueren en produceren van nieuwe vormen van input-, output-, en platformhardware".

Met wat voor producten Valve's hardwareteam zich bezighoudt, blijkt niet uit de vacature. Valve benadrukt dat het niet standaard muizen en controllers betreft. In februari heeft Valve's Gabe Newell gezegd bereid te zijn om hardware te ontwikkelen als dat nodig is voor innovatie. Het betreft dan wel hardware die niet al door andere partijen gemaakt wordt.

Steam Box

Begin maart kwam het gerucht naar buiten dat de studio achter games als Half-Life, Left 4 Dead en Portal bezig zou zijn met een Steam Box, een PC-spelcomputer bedoeld om aan te sluiten op televisies. Dit gerucht is volgens de ontwikkelaar echter onjuist. Valve zou ook kunnen werken aan een unieke controller: het bedrijf heeft in 2011 een patent laten aangevraagd op een gamecontroller met verwisselbare onderdelen.