Valve verandert reviewsysteem van Steam om bots tegen te gaan | Gamer.nl

Valve verandert reviewsysteem van Steam om bots tegen te gaan | Gamer.nl

Valve heeft het reviewsysteem van Steam aangepast, waardoor het minder gevoelig is voor manipulatie door het gebruik van bots.

In september paste Valve al statistieken toe, waardoor de waardering van een spel minder vatbaar is voor zogenaamde review-aanvallen. In deze toegevoegde grafieken is te zijn in welke tijd de game op welke manier is gewaardeerd, waardoor gebruikers de reviews van anderen in context kunnen plaatsen.

Zo kan een game plotseling erg frequent als positief of negatief beoordeeld worden in een korte tijd, waardoor de waardering van het spel permanent aangetast kan worden door mensen die zich in een opwelling laten leiden door populaire meningen binnen huidige controversiële discu ies. Valve vindt dat dit de kwaliteit aantast voor gebruikers die hier niet in geïntere eerd zijn, maar alleen in de kwaliteit van het spel.

Nu pakt Valve ook een ander probleem aan, namelijk de manipulatie van scores van games door het gebruik van bots. Om dit tegen te gaan heeft Valve ervoor gezorgd dat er steeds minder gewicht wordt gegeven aan ratings, naarmate deze meer worden gebruikt binnen een korte periode. Dit heeft nauwelijks invloed op de waarde van ratings van aannemelijk menselijke gebruikers en gaat volgens Valve vooral bots tegen die een overdadige hoeveelheid ratings geven aan reviews.

Daarbij zorgt Valve ervoor dat de eerste tien zichtbare gebruikersreviews representatief zijn voor het algemene cijfer van de game. Als een game bijvoorbeeld een positieve score heeft van 80%, dan zullen de eerste tien reviews bestaan uit acht positieve en twee negatieve recensies.

Weliswaar is dit geen plan dat misbruik van bots volledig uitsluit, maar biedt het wel meer barrières.

Steam
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou