Alle gelukkige eigenaren van een Steam package of mensen die Half-Life 2 in de winkels hebben gekocht kunnen vanaf heden eindelijk het spel gaan spelen. Om klokslag 9:01 is de Steam client begonnen met de verificatie van de gedownloade bestanden. Als dit succes is, is Half-Life 2 eindelijk speelbaar.

Het controleren van de bestanden duurt wel een kwartiertje, dus je kan nog gerust je game-outfit aantrekken voordat je gaat spelen. Als je er dan helemaal klaar voor bent, en de Steam client is tevreden, kan het Half-Life 2 avontuur eindelijk beginnen. Een jaar later dan gepland, maar volgens de tot nu toe verschenen reviews was Half-Life 2 het wachten meer dan waard!

Naast Half-Life 2 is ook tegelijk Half-Life 1: Source vrijgegeven, voor de mensen die een Half-Life 2: CE, Steam Silver en Gold pakket hebben gekocht. De echte bikkels spelen natuurlijk eerst deel 1 met de nieuwe engine uit, om vervolgens te gaan genieten van deel 2.

Update@14:50

Het grote succes van Half-Life 2 is het Steam netwerk ook een beetje teveel geworden. Mensen die nu Half-Life 2 kopen kunnen niet direct gaan spelen, de authenticatie servers zijn namelijk overbelast. Men hoopt uiteraard het probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen. Tot die tijd moeten de gelukkige eigenaren van Half-Life 2 het gaan doen met de positieve reacties van spelers op internet, die al wel kunnen spelen.

Het downloaden van content (bijvoorbeeld HL1: Source) werkt nog wel goed binnen Steam. Op dit moment serveert Steam 8.696 Mbp/s, op een capaciteit van 15.210 Mbp/s.

Bedankt ...NL voor het melden!