Valve toont virtual reality-bril Re Vive | Gamer.nl

Valve toont virtual reality-bril Re Vive | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

Het apparaat is gemaakt in samenwerking met smartphone producent HTC. De bril maakt het mogelijk spellen te spelen uit de Steam-bibliotheek, maar is ook bedoeld voor andere ervaringen. Zo werken HTC en Valve samen met partners als HBO, Google en Lionsgate.

HTC belooft onder meer een weergave met “een refresh rate van 90Hz en een blikveld van 360-graden”. De bril is niet draadloos, maar gaat wel gebruik maken van speciale draadloze controllers om voorwerpen te verplaatsen en wapens af te vuren.

Verdere details over de bril ontbreken nog. De eerste uitgave van de HTC Re Vive is bedoeld voor ontwikkelaars en verschijnt deze lente. Men belooft dat consumenten aan het einde van het jaar met de bril aan de slag kunnen, al is niet duidelijk of dit wereldwijd het geval zal zijn.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou