Nieuws
Valve

Valve toont prototype van nieuwe Vive-controller

Nieuwe controller kan registreren als gebruikers hun hand openen

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

Valve heeft tijdens een ontwikkelaarsconferentie prototypes laten zien van een nieuwe controller voor de Vive, de virtualrealitybril die wordt ontwikkeld door HTC en Valve.

De nieuwe controller is niet officieel aangekondigd, maar verschillende bezoekers van de conferentie plaatsten foto's ervan op sociale media. Momenteel wordt de Vive geleverd met controllers die in beide handen worden gehouden en kunnen worden gebruikt om virtuele handen in VR-werelden te besturen.

De nieuwe controllers registreren bewegingen en bevatten een touchpad en verschillende knoppen om acties mee uit te voeren. Voornaamste verschil in de nieuwe controller is dat hij kan registreren als gebruikers hun hand openen. Zo wordt het mogelijk om objecten in virtual reality op te pakken, zonder dat daar een knop voor hoeft te worden gebruikt.

Om te zorgen dat de controller niet valt als de gebruiker zijn vingers uitstrekt, zit hij om de pols vast. Bovenop de controller, rondom het al eerder aanwezige touchpad, zit een ring van led-lampen. De functie daarvan is onduidelijk.

Vermoedelijk zijn de controllers nog in ontwikkeling en kunnen er dus nog veranderingen plaatsvinden voordat ze op de markt verschijnen.

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Steam gaat PlayStation 4-controller ondersteunen Pokémon Sun en Moon (hands-on)
1

Reacties op: Valve toont prototype van nieuwe Vive-controller

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Erwintjuh

    • 13 oktober 2016 16:07
    daarmee geven ze bijna toe dat de touch beter design heeft als de vive wants.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.