Valve stopt deze lente met Steam Greenlight | Gamer.nl

Valve stopt deze lente met Steam Greenlight | Gamer.nl

Platformhouder Valve stopt deze lente met Steam Greenlight. Met de dienst kunnen gamers stemmen op producten, die later mogelijk te koop worden aangeboden op Steam.

Het bedrijf zal een nieuw systeem gaan aanbieden, die de producten direct in de digitale winkel van het pc-platform plaatst. Dit nieuwe systeem noemt Valve Steam Direct. Dit maakte de platformhouder vrijdagavond zelf bekend op de blog van het bedrijf.

Met deze stap wil Valve de barrière tu en spelontwikkelaars en spelers verwijderen. In het huidige Greenlight-systeem is het zo dat ontwikkelaars hun producten flink onder de aandacht moeten brengen voordat ze toegelaten worden op het distributieplatform. Dit zorgde voor ontwikkelaars die niet precies wisten waar ze aan toe waren.

Wanneer een ontwikkelaar zijn spel toevoegt aan Greenlight, dan is het van tevoren niet te voorspellen wanneer de game wordt toegevoegd. Ook vroegen veel ontwikkelaars zich af of ze wel de beoogde lanceringsdatum zouden halen en wanneer ze de pers moesten benaderen voor de benodigde aandacht. Daarnaast is het zo dat Steam in de afgelopen jaren uitgegroeid is tot een enorm platform, wat het voor Valve moeilijk maakt alle content na te lopen.

In de afgelopen maanden heeft Valve ook commentaar gekregen op de hoeveelheid spellen die van lage kwaliteit waren of simpelweg directe kopieën waren van andere titels. Het bedrijf wil dit soort praktijken tegengaan door de inschrijfkosten te verhogen. Nu is het nog zo dat Steam 100 dollar rekent aan ontwikkelaars en uitgevers voor een plekje op Steam Greenlight. Daarna kunnen de makers zo veel spellen uitbrengen als ze willen. Met Steam Direct zal dat bedrag aanzienlijk hoger worden, maar hoe hoog dat bedrag wordt is nog niet bekend. Mogelijk wordt dit ergens tu en de 200 en 5000 dollar.

Daarnaast zullen ontwikkelaars en uitgevers ook per game of app moeten betalen. Het nieuwe bedrag geldt dus niet als éénmalige inschrijfkosten. Met deze regels wil Valve malafide ontwikkelaars afschrikken games uit te brengen die gekopieerd zijn of niet aan andere regels van het platform voldoen.

Mocht er dan alsnog content worden uitgebracht die op de grens van de regels zitten, of daar overheen gaan, dan zal Valve daar werk van maken.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou