Nieuws

Valve sluit Steam Greenlight, volgende week start Steam Direct

Meer directe invloed van Valve

Geschreven door Jacco Peek op
Steam Greenlight is vanaf vandaag gesloten door Valve. De dienst om stemmen van gebruikers aan te nemen voor indiegames die worden uitgebracht op het platform wordt vanaf 13 juni vervangen door Steam Direct.

Steam Direct houdt in dat Valve zelf elke titel bekijkt voor release op het platform, na een betaling van honderd dollar door ontwikkelaars. Dit bedrag wordt teruggestuurd door het bedrijf wanneer een game meer dan duizend dollar aan verkopen opbrengt.

Steam Greenlight wordt vervangen vanwege de ondoorzichtigheid en onzekerheid van het systeem. Op dit moment zijn er nog meer dan 3400 games in afwachting van een release op Steam, die Valve zelf gaat beoordelen. Games die niet toegelaten worden via Greenlight, kunnen mogelijk alsnog worden uitgebracht via Steam Direct.

Ondanks de kritiek van ontwikkelaars en gebruikers heeft Steam Greenlight een aantal succesvolle games voortgebracht, zoals Stardew Valley en 7 Days to Die. In totaal werd er 90 miljoen keer gestemd.

Bron: Steam

Dit artikel delen:

Lees meer

Troy Baker doet wederom de stem van Talion in Middle-earth: Shadow of War THQ Nordic toont gameplay van actie-rpg Elex
1

Reacties op: Valve sluit Steam Greenlight, volgende week start Steam Direct

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Haunting

    • 8 juni 2017 09:05
    Zeer goede ontwikkeling. Zo komen er geen spellen meer door met "dubieuze" stemmen. Vind het een mooi platform voor beginnende ontwikkelaars. En 100 dollar investeren in je game is niet al te veel. En je krijgt het ook weer terug als je game goed is.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.