Valve sluit Steam Greenlight, volgende week start Steam Direct | Gamer.nl

Valve sluit Steam Greenlight, volgende week start Steam Direct | Gamer.nl

Steam Greenlight is vanaf vandaag href="http://steamcommunity.com/games/593110/announcements/detail/1265922321514182595">gesloten door Valve</a>. De dienst om stemmen van gebruikers aan te nemen voor indiegames die worden uitgebracht op het platform wordt vanaf 13 juni vervangen door Steam Direct.

Steam Direct houdt in dat Valve zelf elke titel bekijkt voor release op het platform, na een betaling van honderd dollar door ontwikkelaars. Dit bedrag wordt teruggestuurd door het bedrijf wanneer een game meer dan duizend dollar aan verkopen opbrengt.

Steam Greenlight wordt vervangen vanwege de ondoorzichtigheid en onzekerheid van het systeem. Op dit moment zijn er nog meer dan 3400 games in afwachting van een release op Steam, die Valve zelf gaat beoordelen. Games die niet toegelaten worden via Greenlight, kunnen mogelijk alsnog worden uitgebracht via Steam Direct.

Ondanks de kritiek van ontwikkelaars en gebruikers heeft Steam Greenlight een aantal succesvolle games voortgebracht, zoals Stardew Valley en 7 Days to Die. In totaal werd er 90 miljoen keer gestemd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou