Varoufakis gaat niet direct in op de geruchten, die veronderstelden dat er zo'n 25 medewerkers ontslagen werden door Valve begin dit jaar. Alleen van hardware engineer Jeri  Elssworth is bevestigd dat ze niet langer werkzaam is bij het bedrijf, aangezien zij dit zelf aangaf via Twitter.

Volgens Varoufakis vloeit de beslissing om iemand te ontslaan voort uit een samenloop van omstandigheden, die er meestal op wijzen dat een medewerker niet goed functioneert binnen een bedrijf zonder echte baas. Vervolgens vinden er discussies plaats tussen verschillende werknemers en de persoon in kwestie. Als daaruit niet blijkt dat er een werkbare oplossing voor de functioneringsproblemen gevonden kan worden, "dan wordt er een aantrekkelijk aanbod gedaan (...) en meestal gaan we dan vriendelijk uit elkaar". 

Gisteren ging ook kort het gerucht dat Doug Lombardi, marketing director van het bedrijf, Valve had verlaten. Op zijn LinkedIn stond de werkgever niet meer vermeld als huidige, doorlopende positie. Dit bleek echter om een fout te gaan, die Lombardi inmiddels heeft aangepast.