Valve presenteert tijdens GDC OpenGL-opvolger glNext | Gamer.nl

Valve presenteert tijdens GDC OpenGL-opvolger glNext | Gamer.nl

De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.

Naast twee Valve-ontwikkelaars werken onder andere ook een Frostbite- en Unity Engine-programmeur en verscheidene game-ontwikkelaars mee aan de presentatie. Deze vindt plaats op 5 maart. Tijdens de presentatie leggen de ontwikkelaars de technische aspecten van glNext uit, en demonstreren ook bestaande software terwijl deze op de nieuwe glNext-drivers en -hardware draait.

De beschrijving vermeldt dat glNext een cro -platform API (programmeerbibliotheek) wordt voor moderne programmeertalen en proce oren. Verder luidt de beschrijving dat "glNext de beste keuze wordt voor ontwikkelaars die topprestaties vereisen voor hun programma's".

OpenGL is net als DirectX een bibliotheek met programmeertalen voor graphics. Deze zorgt dat de proce or niet elke pixel apart uit hoeft te rekenen, maar stuurt alle benodigde informatie direct door aan de videokaart. Non profit-organisatie Khronos Group beheert OpenGL. Deze organisatie is ook de initiatiefnemer van opvolger glNext.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou