Valve: ‘PC is het middelpunt van innovatie voor games’ | Gamer.nl

Valve: ‘PC is het middelpunt van innovatie voor games’ | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoewel Valve, de ontwikkelaar van games als Half-Life 2 en services als Steam, binnenkort ook games voor consoles kan maken, liet Newell aan Develop weten dat hij “enorm enthousiast blijft over de toekomst van gamen op de PC. We zien de PC als het centrum van innovatie van alles wat er gaande is, of het nou om microtransacties, MMO’s of free-to-play games gaat. Voor ons is dit slechts een indicatie dat innovaties op open platforms gaan optreden."

Gabe Newell liet op de Consumer Electronic Show ook blijken helemaal weg te zijn van Intel’s nieuwe Sandy Bridge microproce or. Hij noemde de apparatuur “een game changer” en vertelde dat Portal 2 is geproduceerd met de capaciteiten van de proce or in het achterhoofd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou