Nieuws
Oculus Vive

Valve-ontwikkelaar noemt Oculus Rift een kopie

"Directe kopie van uitgeleend prototype"

Geschreven door Lucas May op

Alan Yates, een ontwikkelaar bij Valve, noemt de technologie achter de Oculus Rift direct afgeleid van Valve's eigen onderzoek. In een bericht op Reddit sprak hij uit over de verschillende virtual reality-headsets.

Op de HTC Vive-pagina van Reddit werd een discussie gevoerd over de concurrentie tussen de twee grote headsets. Yates plaatste een reactie hierop: "De Rift- en Vive-headsets zijn direct afgeleid van Valve's onderzoeksprogramma."

Hij noemt een aantal kleine verschillen tussen de Oculus Rift en HTC Vive, maar claimt dat de Oculus Rift een kopie is. "De eerste consumentenversie van de Rift is een directe kopie van de techniek gebruikt in het 1080p Steam Sight-prototype dat Valve aan Oculus heeft uitgeleend."

Yates sluit zijn bericht af met de grap dat hij Oculus de eerste licentiehouder van SteamVR zou noemen, maar dat de "geschiedenis waarschijnlijk een andere term gaat vastleggen".

Oculus en Valve werkten voorheen samen aan virtual reality-technologie. Valve's Gabe Newell was zelfs te zien in een video voor de lancering van de Kickstarter-campagne.

Zowel Oculus Rift als HTC Vive zijn nu verkrijgbaar. Sony brengt in oktober dit jaar hun eigen vr-headset uit voor PlayStation 4.

Bron: Reddit

Dit artikel delen:

Lees meer

Competitieve modus in Overwatch keert mogelijk in juni terug Maker Monkey Island wil rechten terugkopen van Disney
4

Reacties op: Valve-ontwikkelaar noemt Oculus Rift een kopie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  RPGer

  • 24 mei 2016 10:11
  Mijn digitale lul is groter dan de jouwe!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 24 mei 2016 10:19
  Als er werkelijk iets van waar zou zijn, waarom klagen ze Oculus dan niet aan…… Juist, omdat het niet waar is.. Op die manier kun je zelfs ook stellen dat valve het weer gejat heeft van vuzix/forte, of andere VR HMD fabrikanten.. Ook de mensen van Oculus hebben valve gehoplen met hun onderzoek, net als andersom.. Als Oculus niet die VR HMD op de markt had gezet (en de eerdere prototypes), dan was HTC nooit geinteresseerd geweest om de Vive te produceren..
  En Valve is echt niet de enige geweest die met VR bezig was, en als je in dat wereldje zit, dan weet je dat de gebruikte technieken helemaal niet speciaal zijn en dat men daar al lang in de hobbyistensfeer mee bezig was.. Ook Carmack was al lang bezig met VR.. En laten we Sony ook nog niet vergeten, die is ook al JAAAAREN bezig met VR (maar de meeste kennen alleen hun laatste prototype van de PSVR)..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Arisu

  • 24 mei 2016 11:01
  @SuperDre
  Ten eerste : Laten we even het bericht goed lezen. "De eerste consumentenversie van de Rift is een directe kopie van de techniek gebruikt in het 1080p Steam Sight-prototype dat Valve aan Oculus heeft uitgeleend." Hij heeft het over de techniek, niet het gehele aparaat, zoals de titel en de vrije verwoording van de schrijver enigzins doet vermoeden.
  Ten tweede: Je kunt niet op basis van wel of niet aanklagen constateren of iets waar is of niet. Misschien kunnen ze het niet omdat ze geen patent hebben, misschien willen ze het niet omdat dat de technologische vooruitgang in de weg staat.
  Ten derde: Waar haal jij vandaan dat HTC nooit geinteresseerd was om de Vive te produceren ? Carmac was al lang bezig, Sony was al lang bezig, Valve was al lang bezig, maar om een of andere reden is het ondenkbaar dat HTC dit ook was ?

  Ik vind het jammer dat er voor een redelijke click-bait titel is gekozen, mede omdat ik de orginele discussie over "zijn de concurentie praktijken die Oculus er op het moment op na houdt slecht voor de VR industrie" veel interessanter vind.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • pfipfo

  • 24 mei 2016 12:58
  Tja, het is inmiddels duidelijk: de concurrentie is echt losgebarsten in de VR wereld. Het digitale moddergooien is begonnen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.