Valve-ontwikkelaar krijgt HDR aan de praat op Linux-pc

Valve-ontwikkelaar krijgt HDR aan de praat op Linux-pc

Het is een ontwikkelaar die voor Valve werkt gelukt om HDR werkend te krijgen op een Linux-pc.

Joshua Ashton is een ontwikkelaar van Valve die onder andere werkt aan technologieën als DXVK en VKD3D-Proton, en hij heeft HDR aan de praat gekregen voor games die draaien op Linux. Dat meldt Steam Deck-ontwikkelaar Pierre-Loup Griffais via Twitter, waar hij Halo Infinite en Deep Rock Galactic laat zien.

“HDR kan nu aangezet worden voor echte games!”, luidt zijn tweet. “Vanavond getest op een AMD-desktop met Halo Infinite, Deep Rock Galactic, Death Stranding Director’s Cut.” De meeste mensen hebben hier echter nog niets aan, zegt Griffais. “Het is nog erg vroeg, en heeft nog tijd nodig om bruikbaar te zijn voor de meesten.”

Eerder deze maand hintte Valve er nog naar dat het bedrijf voor een volgende Steam Deck een betere batterij en beter scherm wil. De Steam Deck maakt gebruik van Linux, maar niets wijst erop dat Valve daadwerkelijk van plan is om HDR-ondersteuning mogelijk te maken voor een volgende handheld.

Joshua Ashton deelt op Twitter een heatmap van de Death Stranding Director’s Cut, waarop te zien is dat de HDR werkt:

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit is wel iets wat echt ontbreek op de Steam Deck. Het scherm is echt ronduit slecht en zelfs als het dat niet was, dan nog steeds geen HDR. Het scherm is iets waardoor ik overweeg afscheid te nemen van de Steam Deck want games zijn gewoonweg niet mooi genoeg.

0
test

@MikkelR1 het scherm is gewoon een ok lcd. Niet bijzonder, maar zeker niet slecht. Als je dat wel vindt, hoe heb je dan de schermen van andere handhelds ervaren? Ik vind die van de originele Switch een tikkeltje slechter. Breek me de bek niet open over alles wat daarvoor kwam. (Vita uitgezonderd) Als het je specifiek om kleur gaat, misschien ben je dan nog wel gebaat bij de Decky VibrantDeck community plugin, totdat SteamOS zijn eigen saturation controls aanbiedt. Voor de leken onder ons, hier zie je een foto van een vergelijking tussen Steam Deck, OG Switch en OLED Switch, oordeel zelf of het scherm zo slecht is en games "niet mooi genoeg" maakt. https: //www.reddit.com/r/SteamDeck/comments/tjkgyq/steam_deck_vs_switch_oled_vs_switch_regular/

0

@Gaurav vibrantDeck zorgt alleen maar voor over saturatie en maakt het er niet mooier op imho. Het originele Switch scherm ervaarde ik als beter. Heb inmiddels enkel nog een OLED in huis, maar daarvoor jarenlang dagelijks op gespeeld. Het is gewoon een flets geheel, er lijkt wel een laag over het scherm heen te zitten die het allemaal minder vibrant maakt. Een gelamineerd scherm zou al wonderen doen. De foto die het vergelijk toont laat het eigenlijk ook wel zien. De kleurechtheid is om te janken zo slecht. Het groen lijkt wel geel.

0
test

@MikkelR1 Ik zat er juist aan te denken om de steam deck in huis te halen. Wat is er dan niet mooi aan? Zo slecht vind ik het scherm niet ogen. Veel PC games speel ik ook zonder HDR en die zien er nog hartstikke mooi uit.

0
test

@MikkelR1 Vind "ronduit slecht" wel behoorlijk gechargeerd, zeker als het gebrek aan HDR ertoe zou doen. De meeste pc-games gaan juist ronduit slecht met HDR-beeld om (enkele goede uitzonderingen daargelaten), dus ik snap dat Valve daar niet voor investeert op deze schaal.

0

@TomKauw het gaat me niet zozeer om het gebrek aan HDR eigenlijk. Dat hebben de beide Switch modellen ook niet en daar geen klachten over. Maar OLED of HDR zou zeker helpen bij het mooier maken van het scherm.

0

Aanbevolen voor jou