Volgens Lombardi maakt Valve wel kleine PC's om de big-picture mode voor Steam te testen. Deze feature maakt Steam geschikt om op televisies te gebruiken en maakt Steam volledig met een controller bestuurbaar. "We doen ook allerlei verschillende experimenten met biometrische feedback en dergelijke, waarover we vrij veel gesproken hebben", vertelt Lombardi. "Daar werken we allemaal aan, maar dat komt in de buurt van dat Valve hardware gaat verschepen." Net als Valve's CEO Gabe Newell onlangs zei, sluit Lombardi niet uit dat Valve in de toekomst wel hardware gaan maken.

Volgens de geruchten, afkomstig van bronnen van The Verge, zou Valve met een hardwarepartner een Steam Box gaan uitbrengen. Een PC met een standaard hardwareconfiguratie die volledig is geoptimaliseerd om te gebruiken op een televisie. Dit zou werken via nieuwe Steam-software die geoptimaliseerd is voor controllerbesturing.

Volgens de geruchten is die software open en is het mogelijk om bijvoorbeeld Origin van Electronic Arts ook op de Steam Box te installeren. Bovendien zouden andere hardwaremakers PC's kunnen bouwen met dezelfde hardwarespecificaties en de nieuwe Steam-software daar gratis op installeren.