Volgens Newell vormen Linux en open source de toekomst van gamen. Hij zegt daarbij volgende week meer details te geven over welke stappen Valve gaat zetten om hierop in te springen. Vervolgens noemt hij specifiek de kansen die Valve ziet in het brengen van op Linux-draaiende hardware naar de woonkamer van consumenten.

Hierbij lijkt Newell te refereren aan de Steam Box, naar eigen zeggen Valve's antwoord op het gebrek aan innovatie binnen de PC-markt. Met de Steam Box hoopt Valve van de PC een platform te maken dat ook in de huiskamer gebruikt wordt en daarmee andere apparaten als mediaspelers en spelcomputers kan vervangen.

Eén apparaat voor alle mediabehoeften

Volgens Valve is het belangrijk om consumenten een product aan te kunnen bieden dat al hun verschillende behoeften kan bevredigen, zodat ze daar niet steeds een apart apparaat of een andere account voor nodig hebben. Concrete aankondigingen bleven echter uit vooralsnog. Of daar volgende week verandering in komt, is niet bekend. Eerder lanceerde Valve al wel de Big Picture-modus voor Steam, een speciale instelling die het platform geschikt maakt om op een televisiescherm te gebruiken.