Abrash benadrukt dat het project, dat doet denken aan Google's Project Glass, waarschijnlijk nooit het levenslicht zal zien. "Voor de duidelijkheid, dit is onderzoek en ontwikkeling - er is op dit punt op geen enkele manier een product bij betrokken en dat gaat voorlopig ook niet gebeuren - dus alsjeblieft, geen geruchten over Steam Glasses die op E3 wordt aangekondigd. Het is een eerste onderzoek op een zeer interessant en veelbelovend gebied en valt meer onder het kopje onderzoek dan ontwikkeling."

"De Valve-aanpak is om te experimenteren en zien wat we kunnen leren - mislukking is prima, zo lang we mislukking maar snel kunnen herkennen, er van kunnen leren en weer kunnen doorgaan - en het dan toepassen op het volgende experiment", schrijft Abrash. "Het proces gaat erg snel en iteratief en we zijn net aan het begin. Hoe ver en waarheen het onderzoek gaat, hangt af van wat we leren."

Hardwareteam

Het verhaal van Abrash komt kort nadat duidelijk werd dat Valve, maker van games als Portal, Left 4 Dead, Half-Life en Team Fortress, op zoek is naar een electronics engineer voor zijn hardwareteam. Volgens geruchten werkt Valve ook aan een controller, waarvoor het een patent heeft aangevraagd, en aan een eigen PC-spelcomputer, de Steam Box. Dat laatste gerucht is door Valve inmiddels ontkend.