Valve onder vuur na gebrek aan actie tegen racisme in Dota 2 | Gamer.nl

Valve onder vuur na gebrek aan actie tegen racisme in Dota 2 | Gamer.nl

Valve is hevig bekritiseerd door Chinese Dota 2-fans door een gebrek aan actie tegen het racisme in de game. In de afgelopen tijd werden tijdens e-sports-wedstrijden meerdere Chinese spelers op racistische wijze belaagd door andere spelers. Nu hebben Chinese fans van de franchise hun onvrede geuit richting Valve.

Op 1 november vond er een e-sports-wedstrijd plaats van Dota 2 waarin één van de tegenstanders van het Chinese team een racistische opmerking maakte. Het team verantwoordelijk voor deze actie brachten snel een bericht naar buiten dat de Filipijnse speler in kwestie Andrei "skem" Ong een officiële waarschuwing kreeg gecombineerd met een boete van het hoogste niveau.

Een paar dagen later werd dezelfde racistische opmerking gemaakt tijdens een wedstrijd door een andere speler genaamd Carlo "Kuku" Palad. Door het gebrek aan actie door zowel de organisatoren als Valve zelf, begonnen Chinese fans met het ma aal negatief beoordelen van de game op Steam om hun onvrede te uiten. Sinds 7 november kreeg de game ongeveer 6.000 negatieve reviews erbij.

DOTA2

Op 9 november deelde profe ioneel Dota 2-speler en -coach Xu "BurNIng" Zhilei een e-mailwi eling tu en hem en Erik Johnson van Valve. In de vertaalde e-mail meldt Johnson dat Valve het ermee eens is dat de opmerkingen erg beledigend en ongepast zijn. Daarnaast licht hij uit dat de speler in kwestie gestraft en beboet is door zijn organisatie. Ook heeft de speler zijn excuses aangeboden over zijn acties. 'Wij denken dat de speler oprecht is in zijn verontschuldiging en spijt heeft van zijn acties. Wij bieden ook namens hem onze excuses aan voor de pijn die het bij fans heeft doen veroorzaken', aldus Johnson.

Tevens vroeg Zhilei aan Johnson voor bevestiging of Valve bereid was om in te grijpen bij het opnieuw voordoen van racistische praktijken. Johnson antwoordde hierop inderdaad actie te gaan ondernemen, aangezien profe ionele spelers, 'van grote invloed zijn op het doen groeien van Dota 2'.

Op 10 november bracht Valve een officiële verklaring naar buiten door middel van een blogpost op de Dota 2-website rondom de incidenten van de afgelopen paar dagen. In de blog werd uitgelicht dat Valve geen discriminerende taal tolereert en spelers hevig gestraft worden voor dit soort acties. Daarnaast wordt gemeld dat de profe ionele spelers vertegenwoordigers van de Dota 2-community zijn en zich voorbeeldig moeten gedragen om racisme te voorkomen.

Bron: Eurogamer

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou