Valve lokt meer dan veertigduizend Dota 2-cheaters in de val

Valve lokt meer dan veertigduizend Dota 2-cheaters in de val

Valve heeft meer dan veertigduizend Dota 2-cheaters verbannen met een valstrik.

Dat schrijft het bedrijf in een blogpost. Het gaat om cheaters die third-party software gebruikten om een oneerlijk voordeel ten opzichte van andere spelers te krijgen. Zo kunnen cheats de fog of war wegnemen of auto aim en auto dodge toevoegen.

Valve lokte deze cheaters uit de tent met een zogenaamde 'honeypot-tactiek'. Het ging daarbij om een sectie aan data die nooit gelezen kon worden door reguliere spelers, maar alleen zichtbaar was voor cheaters. Valve kon zo zien welke spelers deze data hadden gelezen en op basis daarvan bans uitdelen.

Valve besloot om een dusdanig groot aantal spelers te verbannen om "ons standpunt duidelijk te maken: als je een applicatie gebruikt die gegevens van de Dota-client leest terwijl je spellen speelt, dan kan je account permanent verbannen worden van Dota. Dit is ook van toepassing op professionele spelers, die dan ook niet meer mogen deelnemen aan competitieve Valve-evenementen."

Het bedrijf vervolgt: "Dota is een spel dat het leukst is als er eerlijk wordt gespeeld, wanneer er gewonnen wordt dankzij bekwaamheid en volharding. We verwachten dat sommige spelers door zullen gaan met het ontwikkelen en gebruiken van nieuwe cheats en zullen blijven proberen om andere spelers te verslaan door vals te spelen. Wij gaan door met het opsporen en verwijderen van deze exploits en zullen gebruikers die valsspelen blijven verbannen."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

40k van je playerbase bannen, respect wel.

0
test

@WvA een playerbase die verziekt wordt en dat er minder gespeeld wordt door andere mensen. Cheaters verzieken het voor andere mensen.

0
test

@GoofyZ3 Oh ik was niet sarcastisch hoor. Ik heb er oprecht respect voor en wou dat meer bedrijven dit zouden doen. Maar voor aandeelhouders klinkt het een stuk minder interessant als je 40k spelers uit je bestand haalt, vandaar.

0
test

@WvA ik denk dat het juist positief is. Zo blijven mensen spelen omdat men weet dat ze constant met cheaters bezig houden en dat je serieus risico loopt als je ze gebruikt.

0

Aanbevolen voor jou