Nieuws

Valve laat ontwikkelaars spelers bannen

Ontwikkelaars mogen criteria zelf bepalen

Geschreven door Gijs Scheltens op
Valve geeft gameontwikkelaars de mogelijkheid om spelers permanent uit hun spel te bannen. Het bedrijf schrijft dat dit de beste online multiplayerervaring garandeert. De ban geldt alleen voor games die gebruik maken van online gameplatform Steam.

Gameontwikkelaars kunnen zelf instellen bij welke criteria een speler geband wordt, bijvoorbeeld wanneer cheats gebruikt worden. Valve schrijft echter dat “storende spelers” in het algemeen een ban riskeren.

Wanneer een speler geband wordt, informeren de ontwikkelaars Valve. Vervolgens past Valve de ban toe, maar de ontwikkelaar blijft verantwoordelijk, aldus Valve. Gebande spelers kunnen contact opnemen met de ontwikkelaar van het betreffende spel.

Bron: Valve

Dit artikel delen:

Lees meer

Middle-earth: Shadow of Mordor krijgt 5 mei Game of the Year Edition Konami’s strategische gok: vooral geen grote risico’s nemen
2

Reacties op: Valve laat ontwikkelaars spelers bannen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • sollitdude

  • 30 april 2015 18:54
  dus geen vac bans meer, maar echte bans. zal is tijd worden dat ze dat veranderde. te vaak zie ik berichten dat mensen onterecht een VAC ban hebben gekregen van steam. nu mag de ontwikkelaar zelf beslissen ofdat een speler gebanned word.

  EDIT
  ik ben al 1 van de eerste :p had een 40 tal teamkills in 1 potje in het spel survarium. ik denk dat ik wel gebanned ben nu XD

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  incarnatus

  • 1 mei 2015 09:58
  Vanwaar ben je hier zo trots op?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.