Valve laat iedereen vr-werelden maken met Destinations-applicatie | Gamer.nl

Valve laat iedereen vr-werelden maken met Destinations-applicatie | Gamer.nl

Valve brengt vandaag de gratis applicatie Destinations uit op Steam. Met de applicatie kunnen gebruikers werelden bouwen die in virtual reality kunnen worden bekeken.

Destinations maakt het mogelijk om  levels te ontwerpen die met elke virtual reality-headset kunnen worden bezocht. Met de applicatie kunnen gebruikers foto's omzetten naar 3D-omgevingen en handmatig objecten plaatsen. De gemaakte werelden kunnen ook worden uitgerust met interactieve elementen doordat de applicatie is gebaseerd op de Source 2-engine die Valve zelf gebruikt. Gebruikers krijgen toegang tot een uitgebreide wiki met informatie en handleidingen voor Destinations.

Door middel van Steam Workshop kunnen gemaakte omgevingen van andere gebruikers worden ontdekt. Het is op dit moment nog niet mogelijk om gemaakte vr-werelden te verkopen.

Destinations is te gebruiken met elke virtual reality-headset en ondersteunt zowel motion controllers als traditionele controllers. Bovendien kan de Steam-controller ook worden gebruikt. Het gebruik van een vr-headset is vereist om de applicatie te kunnen gebruiken.

De Early Acce -versie van Destinations wordt vandaag om 19:00 uur Nederlandse tijd beschikbaar gesteld op Steam.

Destinations
Destinations
E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou