Valve kondigt grote veranderingen aan voor toernooistructuur van Dota 2 | Gamer.nl

Valve kondigt grote veranderingen aan voor toernooistructuur van Dota 2 | Gamer.nl

Valve zal het competitieve systeem van de populaire moba Dota 2 volledig omgooien. Ze beginnen hiermee na het grote toernooi The International in augustus.

Volgende maand vindt The International plaats, maar Valve kondigt nu al aan de manier waarop toernooien geregeld zijn, totaal te veranderen. "We willen volgend jaar een meer organische aanpak toepa en wat betreft de groei van het competitieve ecosysteem en een nauwere samenwerking hanteren met derde partijen die toernooien organiseren", maakt Valve bekend.

Op dit moment zijn er ieder jaar maar een gelimiteerd aantal grote toernooien die gesteund worden door Valve. Nu wil het bedrijf ook kleinere toernooien sponsoren en komt er een systeem van twee rangordes van toernooien gebaseerd op hun prijzengeld. Grote toernooien, ook wel Majors genoemd, zullen een minimale prijzenpot aanhouden van maar liefst een half miljoen dollar (omgerekend zo'n 440.000 euro) wat wordt ingelegd door de organistor, waarbij Valve nog eens dit bedrag verdubbelt. Voor kleinere toernooien, ofwel Minors, zullen er kleinere bedragen vrijkomen.

Bovendien zal een voorwaarde voor al deze gesponsorde evenementen zijn dat er uit elke regio een team moet deelnemen. Verder geeft Valve aan ook het schema te beheren van al deze toernooien, zodat deze niet zullen overlappen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou