Nieuws
Dota 2 Tournament

Valve kondigt grote veranderingen aan voor toernooistructuur van Dota 2

Ruimte voor kleinere toernooien

Geschreven door Eline Oosterloo op
Valve zal het competitieve systeem van de populaire moba Dota 2 volledig omgooien. Ze beginnen hiermee na het grote toernooi The International in augustus.

Volgende maand vindt The International plaats, maar Valve kondigt nu al aan de manier waarop toernooien geregeld zijn, totaal te veranderen. "We willen volgend jaar een meer organische aanpak toepassen wat betreft de groei van het competitieve ecosysteem en een nauwere samenwerking hanteren met derde partijen die toernooien organiseren", maakt Valve bekend.

Op dit moment zijn er ieder jaar maar een gelimiteerd aantal grote toernooien die gesteund worden door Valve. Nu wil het bedrijf ook kleinere toernooien sponsoren en komt er een systeem van twee rangordes van toernooien gebaseerd op hun prijzengeld. Grote toernooien, ook wel Majors genoemd, zullen een minimale prijzenpot aanhouden van maar liefst een half miljoen dollar (omgerekend zo'n 440.000 euro) wat wordt ingelegd door de organistor, waarbij Valve nog eens dit bedrag verdubbelt. Voor kleinere toernooien, ofwel Minors, zullen er kleinere bedragen vrijkomen.

Bovendien zal een voorwaarde voor al deze gesponsorde evenementen zijn dat er uit elke regio een team moet deelnemen. Verder geeft Valve aan ook het schema te beheren van al deze toernooien, zodat deze niet zullen overlappen.

Bron: Kotaku

Dit artikel delen:

Lees meer

Splatoon-artbook binnenkort in het Engels verkrijgbaar Bluehole geeft eerste blik op nieuwe map PlayerUnknown's Battlegrounds
0

Reacties op: Valve kondigt grote veranderingen aan voor toernooistructuur van Dota 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.