Valve kondigt gratis besturingssysteem aan voor de woonkamer | Gamer.nl

Valve kondigt gratis besturingssysteem aan voor de woonkamer | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Het besturing ysteem is gebouwd op Linux en moet binnenkort al beschikbaar zijn. Als een van de functionaliteiten van SteamOS noemt Valve het streamen van games naar een apparaat dat zich in de woonkamer bevindt. Valve's digitale gamesplatform Steam draait dan bijvoorbeeld op een PC in een andere kamer en kan de beelden via een draadloos netwerk verzenden.

Het is vooralsnog niet duidelijk welke apparaten precies ondersteund worden. Valve zelf spreekt over "ieder apparaat in de woonkamer", maar mogelijk beperkt het zich tot specifieke hardware. Wel kunnen hardwarefabrikanten gratis een licentie nemen op SteamOS.

Met SteamOS wil Valve niet enkel PC-games geschikt maken om eenvoudig op de televisie te spelen. Het bedrijf zegt samen te werken met veel bekende muziek en tv-/filmdiensten om ook die vormen van entertainment te kunnen aanbieden via SteamOS. Het zou kunnen dat SteamOS als een soort lichte schil bovenop de bestaande besturing ystemen van apparaten werkt. Vooralsnog wordt er echter enkel gesproken over een zelfstandig besturing ysteem.

Valve meldt wel dat iedereen de software of SteamOS-draaiende hardware kan aanpa en zonder dat daarbij de functionaliteit van het besturing ysteem verloren gaat. Dit stelt hardwarefabrikanten volgens Valve in staat om sneller te innoveren en krachtigere producten op de markt te brengen.

De uitgever zegt binnenkort meer details te geven over zijn besturing ysteem. Over minder dan twee dagen loopt opnieuw een teller af op de website van Valve en doet het bedrijf een volgende aankondiging. Mogelijk onthult het dan zijn eigen hardware, de vermeende Steam Box.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou