Valve Index gaat 539 euro kosten

Valve Index gaat 539 euro kosten

De aankomende virtualrealityheadset van Valve, de Index, kost los 539 euro en wordt vanaf 28 juni geleverd.

Er is daarnaast ook een pakket beschikbaar samen met twee controllers die 799 euro kost. Tot slot is er een compleet pakket inclusief de controllers en Base Station 2.0 (voor preciezere bewegingen) beschikbaar voor 1079 euro. De controllers en Base Station zijn ook los te koop voor mensen die in eerste instantie alleen de headset aanschaffen. De headset is te bestellen via de officiële website.

De Index heeft een resolutie van 1440x1600 pixels per oog en een verversingssnelheid tot wel 144Hz. Door de lcd's met een hoge resolutie zou het screendoor-effect verminderen. De controllers hebben naast de gebruikelijke knoppen en analoge sticks ook drukgevoelige sensors, zodat in spellen duidelijk kan zijn hoe hard spelers ergens in knijpen. Ook andere bewegingen die met de handen worden gemaakt worden dankzij de in totaal 87 sensors bijgehouden. De headset zelf heeft tot slot ingebouwde speakers.

Valve laat tevens weten dat alle vr-games die op Steam staan, moeten werken met de Index. Valve zelf wil voor eind dit jaar zijn eerste "volledige" vr-game hebben gelanceerd. Op de officiële website is meer informatie over Index te vinden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

En geen woord over de Quest en Rift-S?

0

@pfipf0 Oculus is dood.

0
test

@pfipf0 Waarom zou je dat doen in een bericht over Valve? Er is al eerder gepost over de Quest en Rift-S en daar hebben ze niks gezegd over de Index, waar was jij toen?

0

Jammer dat ik nu twee maanden moet wachten voordat ik de Valve in huis heb...maar dan heb je wel wat.

0

Aanbevolen voor jou