Valve houdt bij Portal 2 rekening met geestelijke vermoeidheid | Gamer.nl

Valve houdt bij Portal 2 rekening met geestelijke vermoeidheid | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Een spel als Half-Life 2 had soortgelijke problemen met betrekking tot de het verzadigende effect van te veel schietgevechten. We probeerden dit dan ook af en toe af te wi elen met andere soorten gameplay. Voor Portal is dit lastiger omdat je dan te maken krijgt met geestelijke vermoeidheid", aldus Johnson. 

Het leuk houden van het verloop van het spel wordt daardoor een lastige opgave, zo vervolgt hij. "Er is een proces nodig om dit goed te doen. We introduceren een flink aantal nieuwe puzzelelementen en het is een flinke uitdaging om dit er allemaal in te stoppen zonder van Portal 2 een totaal ander spel te maken. Portal zal altijd blijven draaien om het diep nadenken over puzzels en het trotse gevoel dat spelers hier na de oplo ing te hebben gevonden aan over houden."

Portal 2 staat gepland voor begin volgend jaar en verschijnt op de Xbox 360, PC en PlayStation 3. Een preciese releasedatum staat nog niet vast. Wel is bekend dat er ook een uitgebreide coöperatieve modus in het spel zit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou