Valve heeft overwogen Portal naar vr te brengen

Valve heeft overwogen Portal naar vr te brengen

Valve overwoog Portal in naar virtual reality te brengen, maar de ontwikkelaar kwam er al snel achter dat dit niet goed werkte.

Voordat de ontwikkeling van het gisteren uitgekomen Half-Life: Alyx begon, werd er naar diverse franchises van het bedrijf gekeken om naar vr te brengen. Volgens programmeur en designer Robin Walker was één van die franchises Portal.

"We keken naar dingen als Portal, want mensen zien dat vaak als een van de eerste titels van ons die goed zou werken in vr, en zo dachten wij er ook over. Maar zodra we keken naar wat we uit Portal in vr moesten brengen, kwamen we er achter dat veel van de latere levels in Portal gaan over het behalen van momentum terwijl je door portalen heen springt."

Volgens Walker zijn dat soort puzzels erg lastig om naar vr te brengen. "We hebben wel wat experimenten gedaan en geprobeerd met oplossingen te komen. We overwogen dat spelers een object individueel door portalen konden besturen. Maar we raakten zo ver van het concept vandaan dat we het uit het oog verloren."

Uiteindelijk werd er voor Half-Life gekozen om naar vr te brengen, iets dat volgens Walker de beste keuze was. Het spel is sinds gisteren verkrijgbaar via Steam en alleen met een vr-bril speelbaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het idee is tof maar ik denk dat dat je na twee minuten kotsend en trillend in een hoekje van je kamer gaat liggen.

0
test

@Whitewolf1988 precies, dit is nu echt geen titel welke voor VR geschikt is.

0
test

@Whitewolf1988 Mijn eerste reactie was ook ''IK WIL DIT!'' en toen bedacht ik me de puzzels waar je met een noodvaart heen en weer knalt en snapte ik opeens direct waarom dit inderdaad niet gaat werken.

0
test

@Whitewolf1988 Dat valt allemaal enorm mee hoor, ligt er gewoon aan hoe je de besturing doet.

0

Tja, ik heb Portal 2 nog op de DK1 gespeeld via een mod en dat ging eigenlijk best. Maar het is inderdaad niet meteen een goede instapper voor mensen die nog weinig ervaring hebben met VR.

0

Aanbevolen voor jou