Nieuws
Steam

Valve heeft 90 miljoen maandelijkse gebruikers op Steam

Bedrijf toont jaaroverzicht van 2018 en plannen voor 2019

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Valve heeft via een blogpost een jaaroverzicht geplaatst over Steam in 2018. In dat overzicht wordt duidelijk dat het platform meerdere functies heeft toegevoegd of aangepast dat onder andere resulteerde in 90 miljoen maandelijkse gebruikers. Daarnaast deelt het bedrijf de plannen voor Steam in 2019.

Valve maakt bekend dat er in 2018 47 miljoen mensen waren die dagelijks gebruik maakten van het digitale platform. Dit aantal stond gelijk aan 90 miljoen maandelijkse gebruikers. Daarnaast bereikte het platform in 2018 een piek van 18,5 miljoen gelijktijdige gebruikers en kreeg Steam 1,6 miljoen kopers per maand.

Valve maakt ook een vergelijking met de ontwikkeling die het bedrijf heeft gerealiseerd sinds 2012. Deze ontwikkeling wordt vormgegeven via een donutdiagram waarin de verkopen op Steam worden ingedeeld op basis van locatie. Het grootste verschil tussen de verkopen van 2012 en 2018 is het aandeel van de Aziatische markt op Steam dat sterk gegroeid is ten opzichte van zes jaar geleden. Dit uit zich ook in de meest gebruikte talen op Steam. Ondanks dat Engels, met 38 procent, de populairste taal is op Steam, staat de taal Chinees met 21 procent op de tweede plaats.

Steam

In het overzicht meldt Valve dat gedurende 2018 een aantal veranderingen zijn doorgevoerd om Steam efficiënter te laten werken. Zo bracht het platform vorig jaar verschillende functies, zoals een 'adult-only'-filter om spelers de optie te bieden om wel of geen volwassen content als zoekresultaten te krijgen. Daarnaast verwijderde het platform onder andere vele controversiële games van zogenoemde 'troll'-ontwikkelaars. Ondanks het verwijderen van deze games bereikte het platform kort geleden de mijlpaal van 30.000 games op Steam (zonder het meerekenen van dlc en andere software).

Steam

Als laatst deelt Valve de plannen voor Steam in 2019 om het platform te optimaliseren. Het bedrijf zegt dit jaar in totaal acht nieuwe functies toe te willen voegen. Als eerst noemt Valve een functie om de vindbaarheid op Steam te verbeteren door middel van een nieuw zelf lerend aanbevelingssysteem dat spelers zoekresultaten biedt op basis van individuele interesses. Ook wordt gemeld dat Steam naar China komt later dit jaar. In samenwerking met gameontwikkelaar Perfect World worden de bibliotheek- en chat-functie van Steam verbeterd en krijgt het evenementensysteem van Steam een upgrade. Met deze upgrade worden spelers in staat gesteld om bepaalde activiteiten in games naar eigen interesse te markeren.

Verder wordt er gewerkt aan het uitbreiden van Steam TV om meer soorten content uit te zenden met als doel om alle games te kunnen ondersteunen. Momenteel dient Steam TV vooral om specifieke toernooien en speciale evenementen uit te zenden. Steam lanceert dit jaar ook de mobiele Steam Chat-app die het mogelijk maakt om onderweg berichten, waaronder GIFs, naar vrienden te sturen.

In 2019 wordt tevens de matchmaking-technologie uit CS:GO geüpgraded en naar alle games op Steam gebracht. Met deze functie krijgen spelers meer informatie tot hun beschikking om uit te kunnen wijzen of er wel of niet wordt valsgespeeld. Ten slotte wordt in de blogpost gezegd dat er in 2019 het 'PC Cafe'-programma wordt gelanceerd waardoor spelers goed gebruik kunnen maken van Steam in honderdduizenden internetcafé's.

Dit artikel delen:

Lees meer

'Amazon werkt aan eigen gamestreamingdienst' Voormalige ontwikkelaars Infinity Ward richten Winterborn Games op
0

Reacties op: Valve heeft 90 miljoen maandelijkse gebruikers op Steam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.