Valve: 'Half-Life: Alyx zou niet werken met muis en toetsenbord'

Valve: 'Half-Life: Alyx zou niet werken met muis en toetsenbord'

Volgens Valve zou de gisteren aangekondigde vr-game Half-Life: Alyx simpelweg niet werken met muis en toetsenbord.

"Het begon als het verkennen van virtual reality, en hoe vaker we vr-controllers en een headset gebruikten, des te meer beseften we dat de hoeveelheid interacties zoveel mogelijkheden bieden die we niet kunnen terugvertalen naar muis en toetsenbord", aldus Dario Casali van Valve.

Enkele ontwikkelaars van de game werden geïnterviewd door journalist en The Game Awards-bedenker Geoff Keighley voor zijn Final Hours-videoreeks. De aflevering is hieronder te zien.

Een voorbeeld van de interactie die niet met muis en toetsenbord is te doen, is de mogelijkheid dat Alyx door de kier van een deur kijkt, een granaat gooit en de deur vervolgens dichthoudt. Ook kunnen deuren als covers gebruikt worden terwijl spelers met hun wapens een kamer van vijanden ontdoen.

Half-Life: Alyx werd gisterenavond onthuld. De vr-game speelt zich af tussen de eerste Half-Life en Half-Life 2 en verschijnt in maart 2020 op Steam. De game is speelbaar met Rift, Vive en Windows Mixed Reality.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als je er nou gratis een VR Headset en 2080 Ti bij kreeg had ik hem al lang gepreordered. 1540 Euro voor een game gaat een beetje te ver.

0

@TheDeeGee nou ik heb een 2080ti. Ik moet zeggen dat het echt geen wonderkaart is. Ik raad het iedereen af. Wacht op de 3080ti versie. Deze kan amper 4k aan.

0

@F5544 Bizar. Ik heb ook een 2080Ti en 4K draait bij mij moeiteloos op 60 FPS???

0
test

@TheDeeGee Je hebt niet per se die Valve Index nodig

0

@chemicalscum Precies. Ik zou denk ik eerder een Rift aanraden omdat het game aanbod dan groter wordt. Een aantal hele goede VR games zijn Oculus exclusive, waaronder ook de nieuwe MoH game van Respawn. Dus je hebt zowel toegang tot Steam VR als Oculus. De Index is natuurlijk technisch beter en dat vinger tracking is denk ik ook wel vet. Maarja, een console koop je meestal ook op basis van het beste game aanbod.

0

@TheDeeGee Beetje overdreven. VR werkt al prima op een gtx1070 ofzo. Kan je tweedehands voor niet veel krijgen. Een Oculus Rift CV1 heb je tweedehands ook voor niet veel. Maar ik zou toch aanraden om meer geld uit te geven voor een Rift S. Veel meer gebruiksgemak. Goedkoop is het niet, maar er zijn zeker mogelijkheden als je budget wat beperkter is.

0
test

@macc Wat is dan niet veel in jouw optiek?

0
test

Jammer

0

Aanbevolen voor jou