Valve: 'Half-Life: Alyx is zo goed als af'

Valve: 'Half-Life: Alyx is zo goed als af'

Valve laat weten dat de ontwikkeling van Half-Life: Alyx zo goed als afgerond is. Van uitstel is dan ook geen sprake.

Dat meldt het bedrijf in een vragensessie op Reddit die gisteren gehouden werd. Een bezoeker was bang voor "Valve-tijd", oftewel dat de aankomende vr-game uitgesteld zou worden, maar het bedrijf liet weten dat men daar niet bang voor hoeft te zijn.

"De game is af, met uitzondering van wat laatste aanpassingen aan de laatste scène. Veel van ons bij Valve, alsmede testers, hebben het spel al meerdere keren volledig uitgespeeld." De laatste bugs worden nu uit de game gehaald. "We hebben de 'Valve-tijd' al voor de aankondiging van de game laten gebeuren."

Grote onthullingen werden er tijdens de vragensessie niet gedaan, maar er waren wel wat interessante antwoorden. Zo kunnen alle wapens met één hand vastgehouden worden, al kunnen ook twee handen gebruikt worden voor meer stabiliteit. Daarbij was Half-Life 2 niet alleen een inspiratie tijdens de ontwikkeling van de game, maar ook de originele Half-Life.

Gisteren werd al bekend dat alle voorgaande Half-Life-games tot de release van Alyx gratis speelbaar zijn via Steam. Half-Life: Alyx komt ergens in maart uit en is alleen speelbaar met vr-bril op, waaronder de Valve Index en Oculus Rift.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"Half-Life: Alyx komt ergens in maart uit en is exclusief speelbaar op de Valve Index vr-bril." Dit klopt niet. Meerdere VR headsets worden ondersteund zoals de Vive en Oculus.

0
test

@Lombax Zeker, sterker nog het werkt volgens mij op bijna alle VR-sets die nu op de markt zijn. Sowieso op Index, the Quest, Oculus Rift S, de eerste generatie Vive, en Vive Cosmos. Adam Savage had er een video over, die speelde hem om 8 verschillende sets.

0
test

@Lombax Scherp! Ik bedoelde dat hij alleen met vr speelbaar is, maar natuurlijk wel op meerdere brillen. Thanks voor de tip en heb het aangepast!

0
test

De reviews gaan waanzinnig zijn. De ultieme VR killer app. Bizar dat Valve dit zo lang geheim heeft kunnen houden.

0

Aanbevolen voor jou