Nieuws

Valve haalt 'seks-comedy' House Party van Steam wegens klachten

Ontwikkelaar gaat game aanpassen

Geschreven door Gijs Scheltens op
Valve heeft seks-comedy House Party van Steam gehaald. Het bedrijf zegt dat er klachten zijn geweest over de pornografische aard van House Party. Valve laat de game weer toe als ontwikkelaar Eek Games bepaalde scènes censureert.

Volgens Eek Games heeft Valve niet aangegeven wat de klachten precies waren, of welk deel van het spel als pornografisch wordt ervaren. In een blog schrijft de ontwikkelaar:

"Ik heb uitgelegd dat ik de game niet als pornografisch beschouw. [House Party] is niet prikkelend en is meer bedoeld als een grappige en onvoorspelbare game."

Eek Games schrijft ook dat het niet duidelijk is waar de grenzen liggen omtrent naakt en seksscènes in games op Steam. Verder geeft Eek Games aan dat Valve de game weer toelaat op Steam als de game een censuur-optie krijgt.

House Party is een sandbox: er zijn minispelletjes en gasten om mee te praten en te helpen. Spelers kunnen echter ook een gevecht beginnen, potloodventen of een vrouwelijke feestganger te vernederen door haar naakt rond te laten lopen.

Eek Games houdt contact met Valve om de klachten tegen te gaan. Intussen is de game nog verkrijgbaar op GameJolt en Patreon, schrijft de ontwikkelaar.

Bron: Eek Games

Dit artikel delen:

Lees meer

Duck Hunt nagemaakt in Halo 5 Doomfist nu speelbaar in alle versies Overwatch
10

Reacties op: Valve haalt 'seks-comedy' House Party van Steam wegens klachten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • SuperDre

    • 28 juli 2017 16:22
    tja, kan me voorstellen dat mensen klagen als dit niet aangeduid is op de pagina zelf. Ze moeten dus een censuur OPTIE maken, ze hoeven het spel dus niet perse permanent te censureren. Zou een spel als dat sowieso alleen hebben als het onderdeel is van een bundle.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • hubertje

    • 28 juli 2017 17:29
    @superdre waarom zou je überhaupt zo'n spel kopen als je er tegen bent.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • bokahara

    • 29 juli 2017 02:10
    @hubertje omdat mensen algemene klootzakken zijn, wiens enige doel in het leven is om dingen te zoeken om over te klagen. net zoals je ene gewone online spel aan het spelen bent, en iemand zegt dat je salty bent. ze hebben geen positieve doel, alleen maar om hun eigen te entertainen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 004

    • 29 juli 2017 12:20
    @bokahara Staat je naam Bokoharam?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • bokahara

    • 29 juli 2017 13:10
    @004 ik neem aan dat je kan lezen. zo niet, moet ik jou voortaan zien als 1 van DIE mensen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 004

    • 30 juli 2017 21:25
    .

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Ava

    • 28 juli 2017 18:35
    De waarheid kan voor sommige mensen zo gruwelijk hard zijn dat het wel gecensureerd moet worden. Lichamen die in slow motion overhoop worden geschoten, of open worden gereten waarna de ingewanden er uit komen rollen zijn allemaal gezonde beelden, maar pas op, als er maar ook 1 blote knie te zien is….. PATHETIC VALVE! I'd say, give it with full intention.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Yeah

    • 29 juli 2017 09:29
    Ik kan de game nog steeds kopen via steam.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Linksquest

    • 29 juli 2017 11:01
    Typisch weer Amerikanen, als het om geweld gaat, dan kan het niet extreem genoeg, maar zodra er een paar blote borsten de hoek om komen kijken, dan kunnen ze er niet tegen. Neem Dead or Alive Xtreme 3 als voorbeeld, wat is daar niet voor discussie over geweest.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Jumpman

    • 30 juli 2017 18:59
    @linksquest nu is dead of Alive ook verkleedde digitale porn maar snap wat je bedoelt, en vindt het ook erg preuts.

    In een zwembad is het de normaalste zaak van de wereld als je in alleen je zwembroek rondloopt maar ga niet je tuin doen in alleen een korte broek. Of een dame in bikini en dan weg draaien als je haar in dr ondergoed ziet. Daar komt bij dat je niets te zien krijgt wat je al niet eerder ooit eens hebt gezien.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.