Nieuws
Steam

Valve geeft hacker 20.000 dollar voor vondst Steam-bug

Bug gaf ongelimiteerde toegang tot games

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Valve heeft een hacker 20.000 dollar betaald voor het vinden van een bug op Steam die gratis toegang biedt tot duizenden games op het digitale platform. De hacker in kwestie, Artem Moskowsky, meldde de bug bij Valve afgelopen augustus.

De betreffende bug maakte gebruik van een probleem in de developer tools van Steam. Door het toepassen van specifieke parameters konden gebruikers, met toegang tot de developer tools, ongelimiteerde toegang tot games krijgen op het platform. Moskowsky ontdekte het probleem en koos ervoor om het te melden bij Valve.

Volgens Valve bleek na onderzoek gedaan te hebben geen misbruik door andere gebruikers te zijn gemaakt van de bug. Dit kwam ten goede van Valve; Moskowsky meldde namelijk dat hij op een gegeven moment erin geslaagd was om met de bug toegang te krijgen tot 36.000 keys voor Portal 2. De betaling van omgerekend 18.000 euro is nog bescheiden vergeleken met de potentiƫle schade die het platform op had kunnen lopen indien een gebruiker misbruik maakte van de bug. Echter had het Valve vermoedelijk niet veel tijd gekost indien dit gedrag zich reflecteerde op het platform.

Steam

De melding van Moskowsky aan Valve vond plaats in afgelopen augustus, maar Valve besloot deze melding pas later uit te brengen. Moskowsky staat bekend als een populaire hacker voor Valve. Eerder ontdekte Moskowsky een andere bug op het platform wat hem een extra 25.000 dollar opleverde.

Dit artikel delen:

Lees meer

Day one-update voor Spyro Reignited Trilogy bedraagt 19GB Nintendo schikt voor 12 miljoen dollar met rom-websites
0

Reacties op: Valve geeft hacker 20.000 dollar voor vondst Steam-bug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.