Nieuws

Valve: ‘Geblokkeerde’ Steam Deck-installaties zijn een technische fout

Update verhelpt probleem waardoor ontwikkelaars Steam Deck uitsluiten

Geschreven door Marvin Toepoel op
Valve bevestigt dat spelontwikkelaars door een technische fout hun games konden uitsluiten van installatie op de Steam Deck. De fout is inmiddels verholpen.

Eerder deze week kwamen geruchten op gang over mogelijke uitsluiting van spellen op de Steam Deck. Het leek erop dat gameontwikkelaars er zelf voor konden kiezen om het onmogelijk te maken hun games op de Steam Deck te downloaden, maar Valve bevestigt aan PC Gamer dat dat door een technische fout kwam. 

Valve legt het probleem uit: “Voor de launch van de Deck voegden we een functie toe voor ontwikkelaars om bepaalde content te markeren als alleen relevant voor Steam Deck-klanten. Hierdoor zouden ontwikkelaars automatisch verschillende grafische configuraties naar de Deck kunnen brengen, bijvoorbeeld. Er was een technisch probleem met de manier waarop deze functie uit werd gebracht, waardoor sommige content helaas werd gemarkeerd als het tegenovergestelde (‘[..] voor klanten die niet een Deck gebruiken’).”

“We hebben de functie geüpdatet zodat ontwikkelaars niet meer per ongeluk content in die vorm kunnen uitbrengen. Voor spellen die nu nog ‘oninstalleerbaar’ zijn, werken we met partners samen om het probleem te verhelpen”, luidt het.

Bron: PC Gamer

Dit artikel delen:

Lees meer

Ryu Ga Gotoku: ‘Ontwikkeling Yakuza 8 loopt gestaag’ ‘Gamestudio’s Warner Bros. Interactive in de verkoop’
0

Reacties op: Valve: ‘Geblokkeerde’ Steam Deck-installaties zijn een technische fout

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.