"We denken dat de barrière tussen de huiskamer en de PC denkbeeldig is", aldus Newell tijdens The Nerdist Podcast. Hij ziet de omarming van Linux en Steam's Big Picture Mode als manieren om de scheiding te vervagen. "Er is geen reden om eilandjes te creëeren. Je hoeft niet verschillende groepen vrienden te hebben wanneer je in je woonkamer bent. We denken dat de PC met gemak verlengd kan worden naar de huiskamer."

Newell over Apple

Newell ziet de samensmelting van alle apparaten als de toekomst: "Waarom gaat een game-ervaring niet door als ik op mijn mobiel ben, of in de huiskamer, op werk of in een vliegtuig? Het is technisch mogelijk". Newell stelt vervolgens dat het komt omdat de huidige marktleiders niet willen samenwerken.

"Het komt omdat de mensen die nu controle hebben over de mobiele markt, Apple, geen interesse hebben in het samenwerken met de mensen die nu controle hebben over de huiskamer. Ze willen wat zij doen compleet afscheiden van wat jij doet op je laptop of je desktop." 

Steam Box

De uitspraken van Newell komen in navolging van het nieuws over de Steam Box. Valve noemt het apparaat zelf 'Bigfoot' en heeft reeds bevestigd dat de hardware op Linux draait. De ambitie van Valve is om Bigfoot als een server te laten fungeren, waarop meerdere PC's aangesloten kunnen worden, of deze nu in de huiskamer of ergens anders staan. Ook werkt de ontwikkelaar aan een manier om mobiel en PC te integreren, genaamd Littlefoot. Het streven daarbij is om de telefoon in de toekomst als een controller te laten werken.