Valve gaat verkoopcijfers Steam niet delen | Gamer.nl

Valve gaat verkoopcijfers Steam niet delen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Holtman is het verzamelen van alle verkoopcijfers in één week- of maandlijst niet erg handig voor digitale games. "Het idee van een ranglijst is oud. Het komt van mensen die opgespleten informatie willen samenvoegen." Holtman zegt dat het niet erg intere ant is voor een uitgever of ontwikkelaar om te weten hoe goed de concurrentie het doet. "Wat wel belangrijk is, is weten hoe goed je eigen game het doet - waarom de verkoop stijgt of daalt. Je dagelijkse verkopen [...], wat een online campagne oplevert. Dat is wat wij bieden."

Verzamelen

Onderzoeksbureaus als NPD en Gfk hebben in het verleden altijd alleen de verkoopcijfers van fysieke winkels opgeteld. Mede hierdoor ontstond het beeld dat PC-gaming in de problemen zat. In feite ging het juist erg goed met de PC, zegt Holtman, alleen verplaatste de verkoop zich naar digitale platformen als Steam. Volgens schattingen heeft Steam de helft van de digitale markt in handen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou